Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 15, 2012 9:16 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

 

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς καμία αναγνώριση «που σημαίνει καμία διαπραγμάτευση, γιατί η διαπραγμάτευση σημαίνει αναγνώριση, σημαίνει νέο...
κούρεμα με νέα Μνημόνια» απηύθυνε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Ταυτόχρονα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε «υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ως ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα». «Το ‘φθάνει πια' πρέπει να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία, αφορά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης» υπογράμμισε.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η κρίση «δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ΕΕ, και δεν αρκεί, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «κάθε συνταγή που σερβίρεται έχει μια προϋπόθεση: Να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που ήδη έχουν παρθεί και να εφαρμοσθούν καινούργια». Ανέφερε δε ότι οι διαφωνίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αψιμαχίες μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναδεικνύουν δευτερεύουσες διαφορές στο μίγμα της βάρβαρης πολιτικής και «για τον λαό δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία».

«Κάποια ανάκαμψη θα έλθει, ωστόσο θα ζήσουμε μια ανάπτυξη αναιμική, προσωρινή, με ανεργία και λιτότητα, με φτώχεια και εξαθλίωση, με μισθούς πείνας αλλά ενδεχομένως και με νέο κύμα υψηλού πληθωρισμού» προέβλεψε η γγ του ΚΚΕ και δεν απέκλεισε την πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης, λόγω πολιτικών συμμαχιών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου