Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

FW: '' ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ''...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 25, 2012 12:29 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ''...

 

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal αναφέρει ότι προέκυψε νέο πρόβλημα στη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, για την οποία, όπως είναι γνωστό, έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Εθνική, Eurobank και Alpha Bank...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πληροφορίες από την ΤτΕ, για να επιτρέψει τη μεταβίβαση της Τράπεζας , η ΤτΕ ζητάει από τη μητρική Crédit Agricole να εισφέρει στην Εμπορική επιπλέον 600-700 εκ ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αναμενόμενεςαπώλειες της τα τρία επόμενα χρόνια.
'Όπως επισημαίνει η WSJ, αν οι πληροφορίες , είναι βάσιμες, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για την πώληση της Εμπορικής, καθώς η ''έξοδος '' της Crédit Agricole γίνεται έτσι πολύ ακριβότερη, δεδομένου ότι, όχι μόνο δε θα πάρει οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά θα χρειασθεί να πληρώσει πολλά.
Ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Εμπορικής από την CA για άλλα τρία χρόνια, αναφέρεται ότι οι τρεις ελληνικές τράπεζες που έχουν καταθέσει προσφορές εξαγοράς, δεσμεύονται να παράσχουν ως εγγύηση ξένα assets, όπως για παράδειγμα μέρος των χαρτοφυλακίων δανείων σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου