Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ"

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 11, 2012 9:29 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ"

 

Ρεπορτάζ : Σπύρος Κουντούρης
(από το Έθνος)
Με απόφαση του Ν. Δένδια απομακρύνεται η αστυνομική φρουρά από τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, μετά τις δηλώσεις ότι θα συνεχίσουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών μικροπωλητών. «Οποιοι προχωρήσουν...
σε ενέργειες όπως αυτές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου

Με την ανάκληση των αστυνομικών φρουρών που είχαν διατεθεί στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής απάντησε η κυβέρνηση στα έκτροπα που προκάλεσαν σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, καταργώντας το κράτος και τα όργανά του. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επέτρεψε να παραμείνουν μόνο οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των γραφείων του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών μικροπωλητών σήμαναν συναγερμό στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκης, πολύ περισσότερο όταν τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος προανήγγειλαν κλιμάκωση των έκνομων ενεργειών τους.

Την ταχεία ολοκλήρωση των ανακρίσεων ζήτησε από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Μεσολογγίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, που στον χώρο ευθύνης της εξελίχθηκαν οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών.

Ομως το επιτελείο των «ταγμάτων εφόδου», θορυβημένο, εκτοξεύει απειλές:

  • Προαναγγέλλει μηνύσεις εναντίον «αστυνομικών που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους»
  • Καταγγέλλει την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της οδού Δεληγιάννη
  • Καθυβρίζει τους συντάκτες των κυβερνητικών ανακοινώσεων ως «αστοιχείωτους»

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται πως οι αποφάσεις αποσκοπούν «στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων».

Ενας από τους πρωταγωνιστές της επιχείρησης εναντίον των πάγκων των αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπαρμπαρούσης

Οσον αφορά τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας (αστυνομική υποδιευθύντρια) εκτός από τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκε διεξάγεται σε βάρος της και Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο επιχειρησιακής διαχείρισης του συμβάντος.

Με την ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι όποιοι προχωρήσουν σε ενέργειες όπως αυτές της Ραφήνας και του Μεσολογγίου, θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και επισημαίνεται: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει, θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επέτρεψε να παραμείνουν μόνο οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία του Ν. Μιχαλολιάκου και των γραφείων του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή, παρά τη θύελλα που έχει ξεσηκωθεί, επιμένει να προκαλεί. Ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της ότι οι ενέργειες των στελεχών της «είναι καθ' όλα νόμιμες».

Πάντως, από την Ελληνική Αστυνομία διενεργείται ήδη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου