Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 25, 2012 12:06 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ...

 

'' Ανοιχτό ''κρατά η Τρόικα τι ενδεχόμενο αλλαγής στο καθεστώς των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, στυην προοπτική της μείωσης του κόστους για τις επιχειρήσεις, όπως ζητούσε  με το e-mail της προς τα  υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας...

Αν και διακόπηκε, με εντολή του πρωθυπουργού, προς τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, η συνέχιση της απ' ευθείας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα τόσο σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων , αλλά και σχετικά με αυτό του ελαστικού ωραρίου και της απασχόλησης  σε εξαήμερη πλέον βάση, χωρίς πρόσθετη αμοιβή ( το συγκεκριμένο θέμα έχει παραπεμφθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης ), πληροφορίες της εφημερίδας '' Ημερησία '', αναφέρουν ότι την  περασμένη εβδομάδα διακινήθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο συγκριτικά στοιχεία με το χρόνο προειδοποίησης και το ύψος της αποζημίωσεων που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
 '' Τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη απόκλιση'', τόνιζαν χθες κυβερνητικά στελέχη, εκτιμώντας ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στο καθεστώς των αποζημιώσεων. Αν όχι μαζί με το πακέτο των περικοπών των μέτρων των 11, 7 δις ευρώ, μέσα στο 2013, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που θα υπαγορεύει η Τρόικα με την Έκθεση Αξιολόγησης.
Οι αλλαγές στις αποζημιώσεις, είτε θα αφορούν στο χρόνο προειδοποίησης που θεωρείται υψηλός, με δεδομένο ότι μόνο μέσω προειδοποίησης μειώνονται κατά 50% τα ποσά, είτε στο ύψος των αποζημιώσεων, που όμως συναντά εμπόδια στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει  ελλειμματικό σύστημα προστασίας των απολυόμενων, σε αντίθεση με άλλες χώρες.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου