Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 14, 2012 11:35 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

Ανοιχτό αφήνουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Μισθοδικείο, εάν υλοποιηθούν οι περικοπές στις αποδοχές τους. Με ανακοίνωσή τους, οι δικαστές του ΣτΕ δηλώνουν ότι θα δώσουν το «παρών»...
στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου, ενώ, δεν θα συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που αποφάσισαν οι άλλες δικαστικές Ενώσεις.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ «ο Πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί εξέφρασαν την κατανόησή τους και υποσχέθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη τον θεσμικό ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, το οικονομικό επιτελείο αντιπαρέταξε μια ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική, που αγγίζει τα όρια της θεσμικής αναλγησίας και προτείνει τη μείωση των αποδοχών μας κατά 23%, μεσοσταθμικά, χωρίς περαιτέρω εξειδικεύσεις».


Σύμφωνα με την Ένωση, «το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών αποτελεί, ως μέσο εξασφάλισης της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνταγματική επιταγή, την οποία οι ίδιοι, τελικώς, οι δικαστές πρέπει να υπερασπιστούν».


Ως εκ τούτου, οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ως «θεμιτό μέσο άμυνας προκρίνουν τη συμμετοχή τους στις πανδικαστικές συγκεντρώσεις, χωρίς διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων». Παράλληλα, προτείνουν «την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά πράξεων και ρυθμίσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδιότητά μας ως δημόσιων λειτουργών και θίγουν τα δικαιώματά μας ως πολιτών», δηλαδή την κατάθεση αγωγών στο Μισθοδικείο.


Η Ένωση εκφράζει τέλος την «ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη» της προς τις άλλες δικαστικές Ενώσεις και καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου