Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:37 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

 

Συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πρότεινε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης κατά την ομιλία του σε διεθνή ημερίδα για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών, η οποία...

πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι η μη πάταξή της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στερεί τις χώρες από τους απαραίτητους πόρους και δεν βοηθά στην εμπέδωση της αρχής της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Θέμα της ημερίδας αποτέλεσε «Η ενίσχυση της καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής. Η παρούσα κατάσταση και η μελλοντική πορεία».

Αναλυτικότερα ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να προωθηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες μέλη της, τους διεθνείς οργανισμούς ( μεταξύ άλλων, τον ΟΟΣΑ και το G20) για τον στόχο αυτόν. Αυτές είναι, όπως τις κατέγραψε ο υφυπουργός:

Η ενίσχυση της διοικητικής συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής των πληροφοριών.

Για παράδειγμα η τυποποιημένη πρόσβαση σε πληροφορίες θα πρέπει να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί.

Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ειδικότερα σε ευρωπαϊκό μέσω ενός κοινό πλαισίου δράσης.

Η εφαρμογή κοινής στρατηγικής από την Ε.Ε. για τις τρίτες χώρες ειδικά σε θέματα φορολογικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτώμενων και συνδεδεμένων εδαφών, όπως επίσης και συμφωνιών για τη φορολόγηση μη δηλωθέντων εισοδημάτων.

Ο εντοπισμός των offshore, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και συντονισμένη δράση, έτσι ώστε να αποκαλύπτονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους και να υπόκεινται σε φορολογία, αλλά και να επιβάλλονται πολύ αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Στο περιθώριο της ημερίδας ο κ. Μαυραγάνης συζήτησε για φορολογικά θέματα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα φορολογίας, κ. Αλγκίρντας Σεμέτα, ενώ το απόγευμα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Οικονομικών της Φιλανδίας, κα. Γιούτα Ουρπιλάινεν και με άλλους αξιωματούχους.


View article...

FW: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1.891 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1.891 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

 

Στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, βρίσκεται, πλέον, ο οριστικός ενιαίος πίνακας που αφορά στην κινητικότητα των 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς ...
ολοκληρώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι διαδικασίες έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανιστούν στο φορέα υποδοχής, την ημερομηνία που καθορίζει η ανακοίνωση του υπουργού. Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος υπάλληλος δεν εμφανιστεί με δική του ευθύνη, εκδίδεται πράξη απόλυσής του από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

Όσον αφορά στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, η ανεξάρτητη αρχή ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα της τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της υπ' αριθμ. 1/2013 Ανακοίνωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:

-
Οριστικός ενιαίος πίνακας κατάταξης (κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας)
-
Αλφαβητικός οριστικός ενιαίος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης
-
Οριστικός πίνακας διάθεσης (αλφαβητικός)
-
Οριστικός πίνακας διάθεσης (ανά φορέα υποδοχής)

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα της υπ' αριθμ. 2/2013 Ανακοίνωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


View article...

FW: Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ

 

ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ...

Με μια λιτή ανακοίνωση, πριν από λίγο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, γνωστοποίηση την αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, από τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ επί ΝΔ, φαρμακοποιοό Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Ο υπουργός... Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν πρόσφατα ότι ουδέποτε υπήρξε καλή σχέση μεταξύ Κικίλια και Βρούτση, κάτι που είχε αντίκτυπο στην πορεία των προγραμμάτων, καθώς ο υπουργός τον θεωρούσε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού για την αντιμετώπιση της ανεργίας.


View article...

FW: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:25 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ...

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αναιτιολόγητη και αβάσιμη, η από 21.2.2013 απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία ...
μετεγκαθίσταται ο καταυλισμός των Ρομά (πλανόδιων αθίγγανων) από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του δήμου Χαλανδρίου στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσφυγή, ο καταυλισμός των Ρομά πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην Πεύκη σε έκταση 4.660 τετραγωνικών μέτρων και σε χώρο που στεγάζονται τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία έχουν μοναδική και σπάνια, πανελλαδικά, γενετική συλλογή.

Επίσης, ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης τονίζει ότι η επίμαχη απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν είναι νόμιμη, ούτε νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη, ενώ, στηρίχθηκε επί εσφαλμένων προϋποθέσεων της αρμόδιας επιτροπής.

Υποστηρίζει, δε, ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν αποδέχεται την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, καθώς δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου, ενώ, δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του επίμαχου δήμου, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και η νομοθεσία, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του.

Ακόμη, σημειώνει ότι είναι ελλιπές το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της νέας θέσης, και δεν υπάρχει η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία καταυλισμού Ρομά.

Στην προσφυγή επισημαίνεται, ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού συνιστά «εξαγωγή» του προβλήματος από τον έναν δήμο στον άλλον, καθώς και διαιώνιση, ενώ, η δημιουργία νέου καταυλισμού εγκυμονεί κίνδυνο παραβατικότητας και ρατσιστικών αντιδράσεων.

Παράλληλα, σημειώνεται στην αίτηση ακύρωσης, ότι «η επικαλούμενη μελλοντική, με διαφορετικό τρόπο αξιοποίηση» του οικοπέδου του δήμου Χαλανδρίου, στο οποίο είναι σήμερα εγκατεστημένο οι Ρομά, «δεν πείθει ότι δεν χρησιμοποιείται προσχηματικά για την απομάκρυνση» των Ρομά και «τη μετατόπιση του προβλήματος στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης».

Αντί της μετεγκατάστασης σε συγκεκριμένη περιοχή, ο επίμαχος δήμος προτείνει να εγκατασταθούν οι Ρομά σε διαμερίσματα όλων των δήμων της Αττικής, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία «καταυλισμού-γκέτο».

Εξάλλου, υπογραμμίζεται ότι ο δήμος ουδέποτε υπέδειξε έκταση για τη δημιουργία καταυλισμού Ρομά στα όριά του, όπως αβάσιμα υποστηρίζεται από την αρμόδια επιτροπή, ενώ, η επίμαχη έκταση προορίζεται για αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, χώρο πρασίνου και άλλες στεγαστικές ανάγκες του.

Τέλος, σημειώνεται ότι έχει αποφασιστεί, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι πολίτες της Λυκόβρυσης-Πεύκης να αντισταθούν σθεναρά, με όλα τα νόμιμα μέσα, σε όσους αγνοήσουν τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις των πολιτών του επίμαχου δήμου και προσπαθήσουν ερήμην τους να μεταφέρουν τον καταυλισμό των Ρομά του Νομισματοκοπείου και να δημιουργήσουν ένα «γκέτο» Ρομά στη Λυκόβρυση-Πεύκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


View article...

FW: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ.​.. Η ΔΟΣΗ 2.8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:12 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ... Η ΔΟΣΗ 2.8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Πριν απο λίγο.... εγκρίθηκε τη από το Eurogroup Working Group η εκταμίευση της δόσης των... 2,8 δισ. ευρώ στη χώρα μας μετα απο έλεγχο για τις προυποθέσεις... Έτσι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα, προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του... Μαρτίου και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση οριστικά στην χώρα μας. Πρέπει να σημειωθιεί ότι η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ θα επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ενώ θα επιτρέψει τη διατήρηση του «μαξιλαριού ασφαλείας» που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση.Τώρα στις.... 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ. Στις... 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς πρόβλημα καθώς η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκδοσης. Άλλη μια επιτυχία για την χώρα μας... Σας ευχαριστώ...


View article...

FW: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 7:05 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ...

 

H αυτοκτονία του προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία του Βόλου. Ο Κώστας Κόγιας, εκτός από πρόεδρος των περιπτεριούχων ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας. Στο Βόλο τον περιγράφουν ...
ως ένα μαχητή, ένα συνδικαλιστή που ζούσε τα πράγματα από τα μέσα και έκανε πραγματικές προσπάθειες να βελτιώσει την κατάσταση για τους επαγγελματίες που έχουν λυγίσει από τους φόρους και την πτώση της ζήτησης. 

«Η κυβέρνηση παίρνει όλο το περιθώριο κέρδους και δεν αφήνει τίποτα», έλεγε ο Κώστας Κόγιας στην τελευταία του συνέντευξη στο e-volos.gr. (http://www.e-volos.gr/el/synenteykseis/h_teleytaia_adimosieuti_synenteyxh_kogia_prin_tin_autoktonia_ta_leei_ola_video.html)

 Η αδημοσίευτη συνέντευξη που μεταδίδεται από την ιστοσελίδα της Μαγνησίας μετά την αυτοκτονία του συνδικαλιστή είναι συνταρακτική. «Το μόνο που ενδιαφέρει το κράτος είναι πώς θα πάρει περισσότερα έσοδα», έλεγε ο μαχητής Κόγιας που το βράδυ του Σαββάτου κρεμάστηκε παραδίδοντας τα όπλα. 

Κι αυτό είναι που πληγώνει περισσότερο τους Βολιώτες. Οτι δεν άντεξε και λύγισε ένας αγωνιστής που αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση και έδινε κουράγιο σε όσους αντιμετώπιζαν δυσκολίες. 

 















View article...

FW: 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ...

 

Mε 12 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τις περιφέρειες της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ε.Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο Ε. Στυλιανίδης υπέγραψε ...απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Απριλίου, συνολικού ποσού 4.509.950,91 ευρώ. Η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, που είναι περισσότεροι από 14.700, θα γίνει άμεσα από τις περιφέρειες της χώρας.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για καταβολή συνολικού ποσού 7.419.421,20 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των περιφερειών.


View article...

FW: O ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:45 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: O ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...

 

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας, καταθέτοντας σήμερα στη διερευνητική επιτροπή για την κατάρρευση της οικονομίας , υποστήριξε ότι προτεραιότητά του, όταν ανέλαβε καθήκοντα στις 5 Αυγούστου 2011, ...
ήταν η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, την άσχημη κατάσταση των οποίων είχε διαγνώσει από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στο υπουργείο.

 

Ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι είχε αμέσως διαπιστώσει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και η αίσθησή του ήταν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα τόσο των διαχρονικών προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας, όσο και των συγκυριών που προκάλεσε η έκρηξη στο Μαρί και τα συνεπακόλουθά της, οι διακομματικές αντιπαραθέσεις, η από το 2007 - 2008 παγκόσμια οικονομική κρίση, η αρνητική συνέχεια της "φούσκας των ακινήτων" μετά το περιστασιακό πλεόνασμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό από τα πρόσκαιρα έσοδα λόγω της πολεοδομικής αμνηστίας και τα συνεπακόλουθα των ζημιών του τραπεζικού τομέα μετά την απομείωση του χρέους στην Ελλάδα.

 

Μετά και την απομείωση των ελληνικών χρεογράφων, είπε ο κ. Καζαμίας, η κατάσταση φαινόταν "δύσκολη αλλά αντιμετωπίσιμη", συμφώνως των στοιχείων που διατηρούσε το Υπουργείο Οικονομικών και αυτό μπορούσε να γίνει για την Τράπεζα Κύπρου με την κάλυψη ήπιων αναγκών, για δε τη Λαϊκή Τράπεζα με τη στήριξη και από το κράτος. Αυτή η εκτίμηση, πρόσθεσε ο κ. Καζαμίας, υπήρχε μέχρι και τις αρχές του 2012.

 

Από τον κ. Καζαμία έγινε, επίσης, εκτενής αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούσε η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, αλλά και στην ελλιπή ενημέρωση που είχε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την εποπτεία της Κεντρικής επί των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες επέτειναν τα οικονομικά προβλήματα μετά και την απομείωση του ελληνικού χρέους και των ομολόγων του Δημοσίου της Ελλάδας.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, Ανδρέα Πική, στη διάρκεια δημόσιας συνεδρίας για τη διεξαγόμενη έρευνα σχετικά με την ευθύνη ή τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου, στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία" της Λευκωσίας, ο κ. Καζαμίας έθεσε υπ` όψη της Επιτροπής το γεγονός ότι στο Γιούρογκρουπ περί το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου 2012, όταν αποφασίσθηκε να ζητηθεί από τους πιστωτές της Ελλάδας να απομειώσουν, σε εθελοντική βάση, το ελληνικό χρέος σε αυξημένο ποσοστό 52% περίπου αντί για 21% που είχε αποφασισθεί αρχικώς, στον Υπουργό Οικονομικών δεν είχε γνωστοποιηθεί οποιαδήποτε ημερήσια διάταξη για εκείνη τη Σύνοδο.

 

Ο κ. Καζαμίας δεν θεωρεί, όπως είπε, παράξενο αυτό το πράγμα και συμβαίνει μερικές, τουλάχιστον, φορές σε Συνόδους Κορυφής, όμως θεωρεί "αναγκαία" αυτήν του τη δήλωση, διότι συνηθίζεται να ζητούνται υπηρεσιακά σημειώματα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα διάφορα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν σε Συνόδους Κορυφής.

 

Αυτά τα υπηρεσιακά σημειώματα, είπε ο κ. Καζαμίας, ετοιμάζονταν συνήθως από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου σε συνεργασία με άλλους λειτουργούς και δεν περιέρχονταν στην αντίληψη του ιδίου του Υπουργού.

 

Διευκρινίζοντας στην Επιτροπή τα όσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" είχε αναφέρει στις 6 Ιανουαρίου 2013 για "την πολεμική" που δημιουργήθηκε μεταξύ Προέδρου Χριστόφια και του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και ότι από τον Οκτώβριο του 2011 θα μπορούσαμε να θέσουμε θέμα βοήθειας προς τις τράπεζες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για κάλυψη της ζημιάς που υπέστησαν από την απομείωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι πράγματι, είχε αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο για υποστήριξη των κυπριακών τραπεζών.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Καζαμίας, κατά το διήμερο 21 - 22 Οκτωβρίου 2011 των Υπουργών Οικονομικών, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, έκανε παρέμβαση και εξέφρασε τη δυσανασχέτηση της κυπριακής Κυβέρνησης για το ότι, επί τρεις μήνες, από την πολιτική απόφαση της 21ης  Ιουλίου 2011 για απομείωση 21%, δεν είχε υλοποιηθεί εκείνη η απόφαση, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα με το να παραμένει ως εκκρεμότητα.

 

Το 21%, είπε ο κ. Καζαμίας, θεωρήθηκε από τις ίδιες τις τράπεζες ότι δεν τους δημιουργούσε προβλήματα και ότι είχαν κάνει προβλέψεις για απώλειες 15% λόγω της κατοχής χρεογράφων του ελληνικού Δημοσίου και αυτό επιβεβαίωσαν και οι ελεγκτικές Αρχές, που τους είχαν δώσει την πιστοποίηση μετά την τραπεζική δοκιμασία αντοχής (stress test).

 

Στην ερώτηση του κ. Πική για το πότε διαφάνηκαν οι επιπτώσεις των ζημιών των κυπριακών τραπεζών ως αποτέλεσμα της κορύφωσης της απομείωσης των ελληνικών χρεογράφων, ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι η κατάσταση φαινόταν "δύσκολη αλλά αντιμετωπίσιμη", συμφώνως των στοιχείων που διατηρούσε το Υπουργείο Οικονομικών και για ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου με την κάλυψη ήπιων αναγκών, για δε την Λαϊκή Τράπεζα με τη στήριξη και από το κράτος.

 

Αυτή η εκτίμηση, πρόσθεσε ο κ. Καζαμίας, υπήρχε και μέχρι τις αρχές του 2012, ενώ, γύρω στις αρχές Νοεμβρίου 2011 υπήρξε η απόφαση του Γιούρογκρουπ να καλέσει τους πιστωτές του ελληνικού κράτους να επεξεργασθούν, σε εθελοντική βάση, επέκταση της απομείωσης από το 21% στο 52% περίπου.

 

Ο κ. Πικής, αναφερόμενος στην υποβάθμιση από διεθνείς οίκους αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας στην κατηγορία των σκουπιδιών, επικαλέστηκε δήλωση του κ. Καζαμία εντός Ιανουαρίου 2012, με την οποία έλεγε πως η πτώση αυτή της οικονομίας οφειλόταν αποκλειστικώς στον τραπεζικό τομέα, καλώντας τον να διευκρινίσει περαιτέρω δήλωσή του της 8ης Ιανουαρίου 2012, συμφώνως της οποίας οι τράπεζες είναι υγιείς και οι καταθέτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και καλούνται να κωφεύσουν.

 

Δηλαδή, είπε ο κ. Πικής, απευθυνόμενος στον πρώην Υπουργό Οικονομικών, είχατε διακηρύξει, εκ μέρους του κράτους, ότι ο τραπεζικός τομέας είναι υγιής, ενώ ενωρίτερα έχετε αναφέρει πως η υποβάθμιση της 13ης Ιανουαρίου 2012 οφειλόταν στο τραπεζικό σύστημα.

 

Απαντώντας, ο κ. Καζαμίας ανέφερε πως πρόκειται για μια δήλωση που έγινε προ δεκαπέντε μηνών και είναι ευκολότερο πάντα να γίνονται κάποιες εκ των υστέρων διαπιστώσεις.

Αυτή η δήλωση, όταν έγινε, δήλωσε ο κ. Καζαμίας, ήταν απολύτως ορθή, βάσει των δεδομένων που είχε ο Υπουργός Οικονομικών στις αρχές Ιανουαρίου 2012, όταν έγινε εκείνη η δήλωση.

 

Όπως ανέφερε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, η δήλωση είχε γίνει μετά τη λήψη, περί τα τέλη 2011, δύο δεσμών νομοθετικών μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, ενώ ψηφίσθηκε από τη Βουλή και ο νόμος για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012.

Πηγή : protothema.gr


View article...

FW: 32ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:36 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 32ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...

 

Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 32χρονος δικηγόρος, βουτώντας στο κενό από το φωταγωγό πολυκατοικίας στην οδό Ερμού 57, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο αυτόχειρας φέρεται να έκοψε τις φλέβες...
και των δύο χεριών του και στη συνέχεια να βούτηξε στο κενό από το φωταγωγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.
Ο 32χρονος δικηγόρος δεν άφησε κανένα σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί τι τον οδήγησε στο απονεννοημένο διάβημα...


View article...

FW: ''ΝΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ CIA''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΝΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ CIA''...

 

«Ναι, το CNS έχει λάβει χρήματα από την CIA κατά την τελευταία δεκαετία. Το ποσό δεν είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Αφγανός πρόεδρος Καρζάι απαντώντας σε ένα άρθρο της εφημερίδας New York Times, για το θέμα αυτό, σύμφωνα με ...
ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αφγανική προεδρία στην Καμπούλ.

Ο Αφγανός πρόεδρος που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φινλανδία ανέφερε ότι τα χρήματα δόθηκαν για "για την υλοποίηση επιχειρήσεων καθώς και για τον υγειονομικό τομέα" και "για να πληρωθεί το ενοίκιο για τα σπίτια", χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Η ενίσχυση αυτή ήταν πολύ χρήσιμη και είμαστε ευγνώμονες», προσθέτει.


View article...

FW: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:24 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ...

 


View article...

FW: ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:17 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ...

 

Τον εφιάλτη που έζησαν τον Μάιο του 2010 όταν το υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν συλλαλητήριο κατά του πρώτου Μνημονίου, περιέγραψαν εργαζόμενοι που είχαν εγκλωβιστεί ...
στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.
Και οι τρεις κατάθεσαν στο δικαστήριο όπου δικάζονται τέσσερα στελέχη του συγκεκριμένου υποκαταστήματος τα οποία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες. Την ανυπαρξία συστήματος πυρόσβεσης στο συγκεκριμένο κτίριο, επιβεβαίωσε στο δικαστήριο υπάλληλος της τράπεζας που εγκλωβίστηκε στο κτίριο και έζησε το σκηνικό της φρίκης.

Οι τρεις εργαζόμενοι κατάφεραν να γλυτώσουν την ύστατη στιγμή και ενώ το κτίριο τυλίγονταν στις φλόγες, σε αντίθεση με τους τρεις συναδέλφους τους, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυο 32 ετών, τη Βιβή Ζούλια 35 ετών και τον Νώντα Τσακάλη 36 ετών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο κτίριο. Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του συζύγου της άτυχης Αγγελικής, ο οποίος μίλησε στο δικαστήριο για την τελευταία συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του.

«Στις 2 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε εμφανώς πανικόβλητη και μου είπε με έντονο ύφος: "Μας έχουν βάλει φωτιά, θα σε πάρω σε λίγο". Μου το έκλεισε. Αμέσως μετά την πήρα πίσω και μου είπε: "Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι". Μου το έκλεισε πάλι. Την πήρα ξανά αλλά δεν το σήκωσε» ανέφερε στο δικαστήριο ο Χ. Κ. σύζυγος της άτυχης κοπέλας που σε λίγους μήνες θα γίνονταν μητέρα.

«Το σχέδιο ήταν να φύγει στις 3 από το γραφείο και στις 4 είχε ραντεβού στο γυναικολόγο, αν όλα πήγαιναν καλά. Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί, αφού είχε κάνει ότι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά» τόνισε ο ίδιος και προσέθεσε: «Η μοναδική είσοδος - έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη και κανείς δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο. Εγώ δεν θα τους κρατούσα μέσα να πεθάνουν σαν τα ποντίκια».

«Ή θα έσκαγα ή θα πήδαγα»

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεσή του Γ. Γ υπαλλήλου της τράπεζας ο οποίος ανάφερε πως εκείνο το μοιραίο μεσημέρι είχε δει τους συναδέλφους του να ανεβαίνουν τη σκάλα του κτιρίου και να φωνάζουν «μας καίνε, μας καίνε».

«Δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε να αναπνεύσουμε. Βγήκα σε ένα πολύ μικρό μπαλκόνι, περίπου 30 πόντους, και μέσα στον πανικό μου πήδηξα. Έπεσα στο κενό γιατί το σημείο όπου προσπάθησα να πηδήξω, υποχώρησε. Δεν είχα επιλογή: Η θα έσκαγα ή θα πήδαγα» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε, ο ίδιος πίστεψε ότι είχαν πεθάνει όλοι, γιατί δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου για να βγουν από το κτίριο. «Όλοι κάναμε σπασμωδικές κινήσεις γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι. Χάσαμε χρόνο γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε» προσέθεσε.

«Είχα την τύχη να βγω από την ταράτσα, αφού ένας συνάδελφος έσπασε μια καταπακτή. Το κτίριο δεν είχε άλλη έξοδο πέρα από την κυρία είσοδο. Ήταν σαν να ήμασταν στο εσωτερικό μιας καμινάδας» ανέφερε στην κατάθεσή του ο Σ.Γ επίσης υπάλληλος της τράπεζας στον τελευταίο όροφο. «Η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την ευθύνη, ούτε μας έχει αποζημιώσει» τόνισε.

«Όταν συνέβη το περιστατικό, όλοι ούρλιαζαν και ήταν χαμένοι. Ανέβαιναν στους πάνω ορόφους σαν τα ποντίκια. Δεν ήταν το πρόβλημα η μολότοφ. Ήταν ότι δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Ο χρόνος υπήρχε. Θέλαμε μόνο να ακούσουμε ένα συγγνώμη και ένα γιατί. Έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την τράπεζα» κατέθεσε ο τρίτος υπάλληλος της τράπεζας Σ.Π και συνέχισε: «Αντ' αυτού στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο άνθρωπος για τον οποίο δουλεύαμε, μας είπε γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φύγουμε χωρίς, παρά τις εντολές που είχαμε να μείνουμε. Ποιος θα τολμούσε εν μέσω κρίσης να κάνει του κεφαλιού του, αναρωτιέμαι...».

Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε τέλος ότι δεν υπήρχε στο κτίριο σύστημα πυρόσβεσης.


View article...

FW: '' ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 6:06 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ''...

 

«Η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποκαλύφθηκε πλήρως στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του...
Σχολιάζοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «οι τροπολογίες Μανιτάκη για κατάργηση της προσωρινής προστασίας των εργαζομένων και Βρούτση για μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, που αποσύρθηκαν μέχρι να επανέλθουν δριμύτερες, καθώς και η τροπολογία εμπνεύσεως Βενιζέλου για την απασχόληση των ανέργων συνιστούν το μνημονιακό καμβά όπου θα ξεδιπλωθεί το ταλέντο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ισοπεδώνοντας πλήρως τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού».
Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «τα μεροκάματα των 19 ευρώ και των 17 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνιστούν την πρόβα τζενεράλε των νέων αντιδραστικών σχεδίων διάλυσης κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω μείωσης των μισθών».
«Πόσο θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός να κρύβεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο, πανικοβλημένος και  αδύναμος να δικαιολογήσει στο ελάχιστο τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου, που ο ίδιος διακήρυττε την επαναδιαπραγμάτευσή του;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνέχισης στον ίδιο καταστροφικό δρόμο των μνημονίων».


View article...

FW: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΣΚΟΥΠΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 5:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΣΚΟΥΠΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ;

 

Για μαζική «εκκαθάριση αστέγων» στο Ρίο της Βραζιλίας λόγω του Μουντιάλ κάνει λόγο η ισπανική El Pais. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δολοφονηθεί 195 άστεγοι. Σοκ προκαλέι η πληροφορία ότι ...
κάποιους μάλιστα τους έκαψαν ζωντανούς.
Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, γίνεται «κοινωνική εκκαθάριση», ώστε οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, να φαίνονται πιο καθαρές και ασφαλείς. Την ίδια στιγμή, οι οργανώσεις ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Την ανησυχία τους για το θέμα εξέφρασαν το Εθνικό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας της Βραζιλίας και η ένωση δικαστικών λειτουργών, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Προεδρίας, Ζιλμπέρτο Καρβάλιο.

Η ανθρωπιστική κρίση στην χώρα πάντως δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς στην χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με βραζιλιάνικες εφημερίδες, όταν οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας, καθώς η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, συνεργεία του δήμου μάζεψαν την τελευταία στιγμή απ΄οτους δρόμους τους άστεγους.


View article...

FW: 18 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 5:45 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 18 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ...

 

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πολυσύχναστες σιιτικές επαρχίες του νότιου Ιράκ, ανακοίνωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές, οι οποίες είπαν ότι 200 άνθρωποι έχασαν...
τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα σε επιθέσεις θρησκευτικής βίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

 

Παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε κεντρική αγορά νωρίς σήμερα το πρωί στην επαρχία Αμάρα, 300 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, την ώρα που ο κόσμος προγευμάτιζε, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 40.

 

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων επίσης νωρίς το πρωί στη νότια επαρχία Ντιουανίγια, 150 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σε αγορά όπου εργάτες είχαν συγκεντρωθεί αναζητώντας δουλειά για την ημέρα.

 

Οι ένοπλες επιθέσεις έχουν αυξηθεί καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική Συρία εντείνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις σουνιτών-σιιτών, με τις θρησκευτικές εντάσεις να έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους από τότε που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Ιράκ πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο.

 

Παράλληλα βόμβα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε πολυσύχναστη αγορά στην Κερμπάλα σκοτώνοντας τουλάχιστον τρείς ανθρώπους, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε σιιτικό τόπο προσκυνήματος στη Μαχμουντίγια, 30 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

 

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο οι επιθέσεις αυτοκτονίας και με παγιδευμένα αυτοκίνητα είναι χαρακτηριστικές της οργάνωσης των σουνιτών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ.

 

Η βία πυροδοτήθηκε όταν την περασμένη εβδομάδα δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο σε συγκέντρωση στην πόλη Χαουίζα, κοντά στο Κιρκούκ, σουνιτών μουσουλμάνων διαδηλωτών που ζητούσαν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, προκειμένου να την καταστείλουν, εξοργίζοντας τους σουνίτες και ωθώντας τους αντάρτες σε περισσότερες επιθέσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


View article...

FW: ΟΡΓΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ STAGE ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 5:38 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΡΓΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ STAGE ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ

 

 

Λάβρος ο Ραγκούσης με σημερινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει νέα stage εκτός ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. «Επανέκαμψαν τα προγράμματα τύπου stage στο δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ», καταγγέλλει ο πρώην υπουργός...

Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος σε ρύθμιση η οποία υπάγεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε την Κυριακή.

«Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μας ξαναγύρισε στην εποχή της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας, της νοοτροπίας που χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος», δηλώνει χαρακτηριστικά το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπογραμμίζει:

«Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190!».

Ακολουθεί σχετική δήλωση του Γ.Ραγκούση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;»:


«Το Δεκέμβριο του 2009 με το Ν.3812, πριν καν εμφανιστεί στον ορίζοντα η τρόικα και το μνημόνιο, καταργήσαμε την ομηρία των νέων ανθρώπων από τα stage και καθιερώσαμε την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις, ακόμη και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που παρέμεναν εκτός δικαιοδοσίας του ΑΣΕΠ σύμφωνα και με τον Ν.2190/94.

Η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2009, έκανε ένα πλήρες και αποφασιστικό βήμα προς την απόλυτη αξιοκρατία, αλλά κυρίως, προς την ριζική αλλαγή της μεταπολιτευτικής νοοτροπίας που ήθελε το δημόσιο τομέα ως προορισμό της επαγγελματικής προοπτικής  μέσω παλαιοκομματικών προσλήψεων .

Η πελατειακή Ελλάδα δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα ενώ  η μεταρρύθμιση του Ν.3812 κατάφερε να επιζήσει 3,5 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2013 όμως, χθες το βράδυ συγκεκριμένα, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μας ξαναγύρισε στην εποχή της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας, της νοοτροπίας που χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος.

Επανέκαμψαν τα προγράμματα τύπου stage στο δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190 !

Οι άνεργοι εμπαίζονται καθώς καμία δεξιότητα δεν θα αποκτήσουν, το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό.

Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες θα αναλάβουν αποκλειστικά το πολιτικό κόστος από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν θα επιλεγούν  για να υπαχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Την ίδια στιγμή ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι μεν θα πιέζουν, οι δε θα υπόσχονται, "κλείνοντας το μάτι", τη μονιμοποίηση διαμέσου της προσαύξησης της μοριοδότησης που και αυτή καταργήθηκε για λόγους ισονομίας με τον  Ν.3812.

Η Ελληνική οικονομία θα στερηθεί για μια ακόμη φορά την ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο εργάζονται εκατομμύρια έλληνες θα παρακολουθεί να εξελίσσεται ερήμην των αναγκών του ένα ακόμη επεισόδιο πελατειακού πολιτικού παιχνιδιού.

Οι συλλήβδην  στοχοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κοιτούν αδιαμαρτύρητα τη δημιουργία ξανά ενός θεσμικού, διοικητικού και εργασιακού προβλήματος που στο μέλλον θα επιχειρηθεί εκ νέου η επίλυσή του με ανερμάτιστες και άδικες οριζόντιες πολιτικές .

Η ζημιά για τον τόπο είναι πολύ μεγάλη, είναι ανυπολόγιστη.
Ό,τι φτιάξαμε χαλάνε.
Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα 


View article...