Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

FW: ΝΕΚΡΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 8:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΚΡΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...

 

Μια 21χρονη πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της και τέσσερις συνάδελφοί της τραυματίστηκαν ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, ...
όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο πυροσβέστη μέσα σε ένα μήνα στη χώρα.
Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά, η οποία αναζωπυρώθηκε σήμερα στα βουνά Καραμούλου, στην περιφέρεια Βιζέου.
Οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η πυρκαγιά, η οποία μαίνεται στην περιοχή κατακαίγοντας πευκοδάση και αγροτικές εκτάσεις, ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν δεκάδες κατοίκους από τις εστίες τους σε πέντε κοινότητες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ζώα κάηκαν ζωντανά σε αγροκτήματα.
Νωρίτερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας είχε δηλώσει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε. 

Η πυρκαγιά είναι η πιο σφοδρή από τις συνολικά 11 που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο περίπου 1.200 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πορτογαλίας με την υποστήριξη εκατοντάδων οχημάτων και εναέριων μέσων, περιλαμβανομένων αεροσκαφών Canadair. Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο


View article...

FW: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΝΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 8:12 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΝΟ...

 

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα προβλήματα ...
του ναυτιλιακού κλάδου και της ναυτεργασίας, θα ζητήσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η ΠΝΟ σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για το θέμα των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα σε ακτοπλοϊκές εταιρείες να καθορίζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία της Αδριατικής, με βάση τη λειτουργία των σωστικών μέσων του πλοίου και τη μεταφορική τους δυνατότητα.
Η ΠΝΟ τονίζει ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της απόφασης, που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, θα οδηγήσει στην ανεργία 214 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα σε σύνολο 500 που εργάζονται σε έξι πλοία, με δυσμενείς συνέπειες για το ΝΑΤ, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι θα παραβιάζονται πλέον κατάφωρα οι ώρες εργασίας των πληρωμάτων που θα παραμείνουν, με κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου.
Η συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτεργατών αποφάσισε, επίσης, να προβεί σε ελέγχους σε όλα τα πλοία των εταιρειών για να καταγραφεί κατά πόσον εξοφλήθησαν οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων.
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον υπουργό Ναυτιλίας από την 1η Αυγούστου, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εργασίας και τις ακτοπλοϊκές ενώσεις, για το θέμα των υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων της Αδριατικής αλλά και για το θέμα των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλουν εταιρείες σε πληρώματα.
Η ΠΝΟ στην εξώδικη δήλωση προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει λύση θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε χρόνο που θα προσδιορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

FW: Η ΔΥΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 11:11 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΔΥΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...

 

Όλα δείχνουν πως πάμε για μια πυραυλική σε πρώτη φάση επίθεση στη Συρία με ή άνευ ομόφωνης απόφασης του ΟΗΕ.  Ο μεγάλος φόβος του Μαξίμου είναι το κύμα προσφύγων που θα προκληθεί... από ενδεχόμενη επίθεση της Δύσης στη Συρία, ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κυβερνώντες το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης του λεγόμενου «μουσουλμανικού τόξου».

Υπό αυτές τις συνθήκες η εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου είναι σαφής. Συσκέψεις επί συσκέψεων, ανάλυση της κατάστασης και προτεινόμενες λύσεις για κάθε περίπτωση.
Μπορεί στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη δηλώσεις να έκανε μόνο ο κ. Στουρνάρας κι αυτές για τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να αναλώθηκε στη συριακή κρίση. Συζητήθηκε εκτενώς η επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας κυρίως από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Και εδώ ο κ. Στουρνάρας ήταν καθησυχαστικός. Όπως είπε στους συνομιλητές του η ελληνική οικονομία μπορεί να απορροφήσει χωρίς σοβαρές συνέπειες ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων.
Η σπουδή άλλωστε του Πρωθυπουργού να «ανοίξει» το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθευόμαστε από την Gazprom δεν είναι διόλου τυχαία. 
Στο γενικότερο σχεδιασμό εντάσσεται και η σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.
Και εδώ κεντρικό θέμα θα είναι η αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος προσφύγων κυρίως στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.  Για τα υπόλοιπα δεν τίθεται θέμα, έλεγε χθες κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. «Επιθυμούμε πολιτική λύση, σε περίπτωση όμως που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της».
Με λίγα λόγια σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκού αιτήματος θα δοθεί δυνατότητα διέλευσης  και χρήσης των ΝΑΤΟϊκών βάσεων. Άλλη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα υπάρχει.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: TA ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΧΣ ΖΗΤΑ Ο ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:53 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: TA ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΧΣ ΖΗΤΑ Ο ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ...

 

Αναλυτικό κατάλογο των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό...
Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Επειδή το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, ο στόχος του καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος εάν το ίδιο δεν μπορεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Στουρνάρας καλείται να διαβιβάσει στη Βουλή τα έξοδα διοίκησης του ΤΧΣ, τις αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων του Ταμείου καθώς και τις αμοιβές του συνόλου του προσωπικού.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θυμίζει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ στην προσπάθεια του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενο κατάρρευσή του».
Αναφέρεται ακόμη στην ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ, σύμφωνα με την οποία, τα λειτουργικά έξοδα (συμπεριλαμβανομένων του διοικητικού κόστους, των αμοιβών των συμβούλων, των μισθών του προσωπικού κλπ) για το έτος 2012 ανήλθαν στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει έξοδα προσωπικού ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ και ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για γενικά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα.
«Η κοινωνία αποζητά πλέον περισσότερο από ποτέ διαφάνεια», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «είναι χρέος των βουλευτών να ελέγχουν το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, ιδίως κατά την περίοδο της γενικευμένης ύφεσης».
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

FW: ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ - ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:52 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ - ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ...

 

Νεκρός ανασύρθηκε ο 77χρονος καπετάνιος αλιευτικού σκάφους, το οποίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Κλήμα Σκοπέλου.

Οι άλλοι τρεις ...
επιβαίνοντες -ένας 61 χρονος, ένας 23χρονος και ένας 17χρονος- περισυνελέγησαν σώοι από άλλο αλιευτικό.
Η σορός του 77χρονου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της βύθισης του σκάφους.
Στελέχη του λιμενικού αναμένεται να μεταβούν με πλωτό στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το αλιευτικό.


View article...

FW: ΞΕΚΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΞΕΚΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

 

Στην ηλεκτρονική καταγραφή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα προχωρά το υπουργείο Εργασίας. Από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου ...
οι επιχειρήσεις καλούνται να καταγράψουν το προσωπικό τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Στις 16 Νοεμβρίου θα έχουμε χαρτογραφημένο τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία θα δώσουν τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών απασχόλησης, ενώ θα συμβάλουν επίσης στο κυνήγι της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
«Με βάση την ''ΕΡΓΑΝΗ'' τίποτε πλέον δεν μπορεί να είναι κρυφό», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΣΔΟΕ.


View article...

FW: TITΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:32 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: TITΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ''...

 

Την αναστολή της έκδοσης των θρυλικών περιοδικών κόμιξ ανακοίνωσε, μέσω  facebook, ο εκδότης Χρήστος Τερζόπουλος.
Η ανάρτηση - ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μερικά πράγματα...
όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.
Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.
Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.Δυστυχώς, δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση».
Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966
Το περιοδικό Μίκυ Μάους είναι ίσως το μοναδικό περιοδικό που κάθε ένας μας έχει διαβάσει τουλάχιστον ένα τεύχος του. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966 από τις εκδόσεις Τερζόπουλος και για 47 χρόνια κράταγε κάθε εβδομάδα συντροφιά σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο «Μίκυ Μάους» για όλων των ειδών κόμικς αντανακλά την διάδοση και αποδοχή του σε δυο τουλάχιστον γενεές Ελλήνων. Η μεγάλη αποδοχή του τίτλου και το πλήθος των τευχών που έχουν κυκλοφορήσει (πάνω από 2400 τεύχη) το κατατάσσει, όσον αφορά τον αριθμό τευχών, στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα, αλλά και σε έναν από τους πιο πετυχημένους τίτλους της Disney παγκοσμίως.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''TO NATO ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:17 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''TO NATO ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, ...
σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
«Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση», είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι μια «στυγερή και φρικτή» ενέργεια, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί μια επίθεση αυτού του είδους.
Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν επεσήμανε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση», κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


View article...

FW: ''ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ'' ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:15 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ'' ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ...

 

Αποφασισμένες να συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν «διεθνή συνασπισμό» που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου ...
να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση.
«Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία.
«Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.
Νέες συμμαχίες αναζητούν οι ΗΠΑ για την Συρία

Αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε η βρετανική βουλή ο κ. Χέιγκελ επισήμανε ότι η χώρα του σέβεται την ψηφοφορία. «Είναι ευθύνη κάθε χώρας να λαμβάνει τις αποφάσεις της. Εμείς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τους Βρετανούς όπως και με τους άλλους συμμάχους μας. Η διαβούλευση αυτή περιλαμβάνει τρόπους για να προχωρήσουμε μαζί σε μια απάντηση για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», διευκρίνισε.«Όχι» του Βρετανικού Κοινοβουλίου στην επέμβαση στη Συρία

Ερωτηθείς αν η Συρία μπορεί να κάνει κάτι για να αποφύγει ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον της, απάντησε: «Δεν έχω ενημερωθεί για καμιά αλλαγή στη θέση του καθεστώτος Ασαντ σε οποιοδήποτε θέμα. Ενεργώ με αυτό που έχω χειροπιαστό. Δεν εξετάζω υποθετικές καταστάσεις». Ο κ. Χέιγκελ βρίσκεται στη Μανίλα, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας μιας εβδομάδας στην Ασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της συριακής κρίσης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters


View article...

FW: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 10:05 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...

 

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ...
Αλέκος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατάστασή του είναι σταθερή και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων από τους θεράποντες γιατρούς του.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

FW: ''ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:59 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κάνοντας λόγο για μία «στοχευμένη» επιχείρηση χωρίς ...τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων. «Δεν γίνεται να μείνουν ατιμώρητοι για ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωποτητας», υπογράμμισε. Άλλωστε, σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, υπάρχει «μεγάλη βεβαιότητα» ότι οι συριακές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, πέρα από την επίθεση της 21ης Αυγούστου, σε προάστιο της Δαμασκού.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν προσεχτικά και δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ό,τι έπραξαν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη.
Στις δηλώσεις του ο Κέρι ανέφερε ακόμη πως οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Μάλιστα υποστήριξε πως και άλλα κράτη πιθανότατα να προχωρήσουν στη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, παρακολουθώντας τη Συρία να μένει ατιμώρητη.
«Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα μήνυμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε.
Παράλληλα ο αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ΟΗΕ, ωστόσο σημείωσε ότι η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δεν θα επιβεβαιώσει το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα, απλά θα επιβεβαιώσει ότι πράγματι έγινε η χρήση τους. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη εμείς», είπε χαρακτηριστικά.
Οι πύραυλοι με τα χημικά, υποστήριξε, προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πριν από την επίθεση, στοιχεία του καθεστώτος βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση. Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. «Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες. Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», είπε.

Κέρι: Η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών

Αναφερόμενος στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον χαρακτήρισε «εγκληματία και δολοφόνο» ενώ  έκανε λόγο για τουλάχιστον 1.429 σύρους πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου. «Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις», κατέληξε.
ΟΗΕ: Ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων
Στο μεταξύ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ολοκλήρωσαν τη συλλογή δειγμάτων και στοιχείων που συνδέονται με την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά πριν από μία βδομάδα κοντά στη Δαμασκό.

Συρία: Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΟΗΕ για τα χημικά

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πλέον οι επιθεωρητές ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Συρία. Διευκρίνισε πως το κλιμάκιο θα φύγει από τη Συρία το Σάββατο, όμως θα επιστρέψει αργότερα για να ερευνήσει και άλλες καταγγελίες για χρήση αερίων.
Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί
Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
«Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση», είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι μια «στυγερή και φρικτή» ενέργεια, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί μια επίθεση αυτού του είδους.
Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν επεσήμανε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση», κατέληξε.
Ολάντ: Το βρετανικό «όχι» δεν αλλάζει τη θέση της Γαλλίας
Νωρίτερα, ο  γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του για την απόρριψη από τη βρετανική βουλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης έναντι της Συρίας, είπε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέληση της Γαλλίας να ενεργήσει, ώστε να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με τα χημικά όπλα.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde είπε ότι στηρίζει την ανάληψη δράσης, ώστε να υπάρξει αυστηρή τιμωρία σε μία επίθεση που προκάλεσε «ανεπανόρθωτη» βλάβη στον συριακό λαό, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της Γαλλίας.
Ερωτηθείς εάν η χώρα του μπορεί να αναλάβει δράση χωρίς τη Βρετανία, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε «ναι, κάθε χώρα αποφασίζει ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει ή όχι σε μία επιχείρηση».
«Αυτό ισχύει για τη Βρετανία, όπως και για τη Γαλλία», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, «η χημική σφαγή της Δαμασκού δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».
Σε ερώτηση για το αν η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το αρνούνται ούτε οι συριακές αρχές».
«Δεν τάσσομαι υπέρ μίας διεθνούς επέμβασης με στόχο την 'απελευθέρωση' της Συρίας ή την ανατροπή του δικτάτορα. [...]Σήμερα ξεπεράστηκε ένα όριο στη φρίκη. Και θα είναι η ανάληψη δράσης και όχι η απάθεια αυτό που θα επιβάλει μία πολιτική λύση», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.
Κάμερον: Δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη
Εν τω μεταξύ τη λύπη του για την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο του σχεδίου για επέμβαση στη Συρίας εξέφρασε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, συμπληρώνοντας πως ελπίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατανοήσει την ανάγκη να εισακούονται οι επιθυμίες των ανθρώπων.
«Πιστεύω πως το αμερικανικό κράτος, οι πολίτες των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ντ. Κάμερον: Δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη

Γνωστοποίησε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο μετά την ψηφοφορία, αλλά αναμένει πως θα έχει επικοινωνία μαζί του στη διάρκεια της επόμενης ημέρας. Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι τίθεται ζήτημα να ζητήσει συγγνώμη.
Πάντως ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να επιθυμεί μία «σκληρή απάντηση» στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό. «Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σκληρή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων και υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Κάμερον.
«Θα εξακολουθήσουμε να φέρνουμε το θέμα ενώπιον του ΟΗΕ, να συνεργαζόμαστε με όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε — είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ομάδα G8 ή η G20 — για να καταδικάσουμε αυτό που συνέβη στη Συρία», πρόσθεσε.
«Όμως αυτό που είχε προταθεί, η πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή του βρετανικού στρατού σε κάθε δράση, αυτό δεν θα γίνει», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση της βουλής αντικατοπτρίζει «τον μεγάλο σκεπτικισμό του βρετανικού λαού όσον αφορά οποιαδήποτε εμπλοκή στη Μέση Ανατολή».
Ο ηγέτης των Συντηρητικών δικαιολόγησε την απόφασή του να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων για να αποφασίσει για το θέμα της Συρίας εξηγώντας ότι επιθυμούσε να δράσει δημοκρατικά συμβουλευόμενος όπως αρμόζει το κοινοβούλιο.
Ο βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του έχασε μέρος της επιρροής της στον κόσμο. Υπογραμμίζοντας τις στρατιωτικές και διπλωματικές δυνατότητες της χώρας του ο Κάμερον σημείωσε: «Η χώρα μας διαθέτει ισχυρές δυνάμεις, πρέπει να συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε».
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''ΟΧΙ'' ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΟΧΙ'' ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

Απέκλεισε τη συμμετοχή του Καναδά σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ...

Ο Καναδάς στηρίζει μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών και των συμμάχων τους εναντίον του συριακού καθεστώτος μετά την επίθεση με χημικά που φέρεται να έγινε την περασμένη εβδομάδα στα προάστια της Δαμασκού, είπε ο Χάρπερ και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μολονότι είναι πεπεισμένη ότι είναι αναγκαία μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση της χώρας δεν σχεδιάζει να μετάσχει σε μια τέτοια αποστολή».
Περίπου 700 Σύροι ζητούν άσυλο από τη Γαλλία
Στο μεταξύ περίπου 700 Σύροι έχουν καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου στη Γαλλία από τον Ιανουάριο ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται, ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απατρίδων (Ofpra).
Το 2012, 650 Σύροι είχαν καταθέσει αίτημα για την χορήγηση ασύλου στο Ofpra. «Ξεπεράσαμε αυτόν τον αριθμό με περίπου 700 αιτήσεις τους επτά πρώτους μήνες του 2013», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ofpra Πασκάλ Μπρις.
Το 95% αυτών που ζητούν άσυλο λαμβάνουν θετική απάντηση, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι αιτήσεις αυτές εξετάζονται εντός σύντομων χρονικών περιόδων (σε τρεις μήνες, έναντι των έξι που είναι ο συνηθισμένος μέσος όρος).
«Όπως και στην Ευρώπη, η οποία δέχθηκε 25.000 Σύρους το 2012, η τάση αυτή παρουσιάζει αύξηση στη Γαλλία, αλλά παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το σύνολο των σύρων προσφύγων στον κόσμο», σχολίασε ο Πιερ Ενρί, γενικός διευθυντής της ένωσης «Γαλλία Χώρα Ασύλου».
Σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους, εκ των οποίων σχεδόν 700.000 έχουν καταφύγει στον Λίβανο, 500.000 στην Ιορδανία, 400.000 στην Τουρκία και 150.000 στο Ιράκ, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:52 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ''...

 

Η χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση για όλο τον κόσμο και απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, υποστήριξε...
σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.
Αν και δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει λάβει την τελική απόφαση για τη Συρία, ωστόσο τόνισε πως η επίθεση με τα χημικά της 21ης Αυγούστου δεν μπορεί να μείνει «χωρίς απάντηση».
Μάλιστα έκανε λόγο για μία «περιορισμένη» δράση κατά του συριακού καθεστώτος ενώ στράφηκε κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι επέδειξε ανικανότητα στην αντιμετώπιση της κατάφωρης παραβίασης των διεθνών κανόνων από τη Συρία.
Κέρι: Ξέρουμε ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων
Προηγήθηκαν δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων. «Δεν γίνεται να μείνουν ατιμώρητοι για ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωποτητας», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε μία «στοχευμένη» επιχείρηση χωρίς τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων.
Άλλωστε, σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, υπάρχει «μεγάλη βεβαιότητα» ότι οι συριακές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, πέρα από την επίθεση της 21ης Αυγούστου, σε προάστιο της Δαμασκού.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν προσεχτικά και δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ό,τι έπραξαν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη.
Στις δηλώσεις του ο Κέρι ανέφερε ακόμη πως οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Μάλιστα υποστήριξε πως και άλλα κράτη πιθανότατα να προχωρήσουν στη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, παρακολουθώντας τη Συρία να μένει ατιμώρητη.
«Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα μήνυμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε.
Παράλληλα ο αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ΟΗΕ, ωστόσο σημείωσε ότι η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δεν θα επιβεβαιώσει το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα, απλά θα επιβεβαιώσει ότι πράγματι έγινε η χρήση τους. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη εμείς», είπε χαρακτηριστικά.
Οι πύραυλοι με τα χημικά, υποστήριξε, προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πριν από την επίθεση, στοιχεία του καθεστώτος βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση. Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. «Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες. Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», είπε.
Αναφερόμενος στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον χαρακτήρισε «εγκληματία και δολοφόνο» ενώ  έκανε λόγο για τουλάχιστον 1.429 σύρους πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου.
«Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις», κατέληξε.
ΟΗΕ: Ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων
Στο μεταξύ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ολοκλήρωσαν τη συλλογή δειγμάτων και στοιχείων που συνδέονται με την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά πριν από μία βδομάδα κοντά στη Δαμασκό.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πλέον οι επιθεωρητές ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Συρία.
Διευκρίνισε πως το κλιμάκιο θα φύγει από τη Συρία το Σάββατο, όμως θα επιστρέψει αργότερα για να ερευνήσει και άλλες καταγγελίες για χρήση αερίων.
Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί
Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
«Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση», είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι μια «στυγερή και φρικτή» ενέργεια, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί μια επίθεση αυτού του είδους.
Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν επεσήμανε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση», κατέληξε.
Ολάντ: Το βρετανικό «όχι» δεν αλλάζει τη θέση της Γαλλίας
Νωρίτερα, ο  γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του για την απόρριψη από τη βρετανική βουλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης έναντι της Συρίας, είπε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέληση της Γαλλίας να ενεργήσει, ώστε να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με τα χημικά όπλα.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde είπε ότι στηρίζει την ανάληψη δράσης, ώστε να υπάρξει αυστηρή τιμωρία σε μία επίθεση που προκάλεσε «ανεπανόρθωτη» βλάβη στον συριακό λαό, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της Γαλλίας.
Ερωτηθείς εάν η χώρα του μπορεί να αναλάβει δράση χωρίς τη Βρετανία, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε «ναι, κάθε χώρα αποφασίζει ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει ή όχι σε μία επιχείρηση».
«Αυτό ισχύει για τη Βρετανία, όπως και για τη Γαλλία», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, «η χημική σφαγή της Δαμασκού δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».
Σε ερώτηση για το αν η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το αρνούνται ούτε οι συριακές αρχές».
«Δεν τάσσομαι υπέρ μίας διεθνούς επέμβασης με στόχο την 'απελευθέρωση' της Συρίας ή την ανατροπή του δικτάτορα. [...]Σήμερα ξεπεράστηκε ένα όριο στη φρίκη. Και θα είναι η ανάληψη δράσης και όχι η απάθεια αυτό που θα επιβάλει μία πολιτική λύση», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.
Κάμερον: Δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη
Εν τω μεταξύ τη λύπη του για την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο του σχεδίου για επέμβαση στη Συρίας εξέφρασε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, συμπληρώνοντας πως ελπίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατανοήσει την ανάγκη να εισακούονται οι επιθυμίες των ανθρώπων.
«Πιστεύω πως το αμερικανικό κράτος, οι πολίτες των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο μετά την ψηφοφορία, αλλά αναμένει πως θα έχει επικοινωνία μαζί του στη διάρκεια της επόμενης ημέρας.
Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι τίθεται ζήτημα να ζητήσει συγγνώμη.
Πάντως ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να επιθυμεί μία «σκληρή απάντηση» στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό. «Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σκληρή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων και υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Κάμερον.
«Θα εξακολουθήσουμε να φέρνουμε το θέμα ενώπιον του ΟΗΕ, να συνεργαζόμαστε με όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε — είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ομάδα G8 ή η G20 — για να καταδικάσουμε αυτό που συνέβη στη Συρία», πρόσθεσε.
«Όμως αυτό που είχε προταθεί, η πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή του βρετανικού στρατού σε κάθε δράση, αυτό δεν θα γίνει», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση της βουλής αντικατοπτρίζει «τον μεγάλο σκεπτικισμό του βρετανικού λαού όσον αφορά οποιαδήποτε εμπλοκή στη Μέση Ανατολή».
Ο ηγέτης των Συντηρητικών δικαιολόγησε την απόφασή του να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων για να αποφασίσει για το θέμα της Συρίας εξηγώντας ότι επιθυμούσε να δράσει δημοκρατικά συμβουλευόμενος όπως αρμόζει το κοινοβούλιο.
Ο βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του έχασε μέρος της επιρροής της στον κόσμο. Υπογραμμίζοντας τις στρατιωτικές και διπλωματικές δυνατότητες της χώρας του ο Κάμερον σημείωσε: «Η χώρα μας διαθέτει ισχυρές δυνάμεις, πρέπει να συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε».
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''Η ΡΩΣΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:37 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η ΡΩΣΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

Τη Ρωσία υπέδειξε ως υπεύθυνη για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, το οποίο χρονολογείται από τη σοβιετική περίοδο, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας...
Ράντοσλαβ Σικόρσκι, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η Ρωσία δεν σταματά να υπογραμμίζει την αντίθεσή της στη χρήση χημικών όπλων όμως ξέρουμε καλά ότι το συριακό οπλοστάσιο ανάγεται στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, είναι σοβιετικής τεχνολογίας», είπε ο Σικόρσκι.
«Πιστεύω ότι εάν η Ρωσία δήλωνε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει την ασφάλεια του συριακού χημικού οπλοστασίου, θα μπορούσε να έχει κάποιον αντίκτυπο στην εξέλιξη της κατάστασης», πρόσθεσε.
Την Τετάρτη ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία γιατί δεν έχει πειστεί ότι «μια επίθεση μπορεί να σταματήσει τα εγκλήματα».
Η Πολωνία συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στο πλευρό των ΗΠΑ όμως πλέον έχει περιορίσει τις αποστολές στο εξωτερικό και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


View article...

FW: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:37 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ...

 

 

Σε ρότα πλήρους ιδιωτικοποίησης, με πρωθυπουργική σφραγίδα, μέσω της πώλησης μετοχών, μπαίνει από την προσεχή Δευτέρα ο ΟΛΠ, μετά τη συμφωνία ...
φιλικού διακανονισμού που επετεύχθη, χθες, μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco-ΣΕΠ και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Οι εξελίξεις, από προχθές το βράδυ, ήταν ραγδαίες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Το μήνυμα από το πρωθυπουργικό γραφείο είχε σταλεί εγκαίρως και οι δύο πλευρές εργάζονταν με στόχο να καλυφθεί νομικά η συμφωνία του φιλικού διακανονισμού.
Χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις «τα βρήκαν» και οι οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.
Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας τη δυστοκία στη λήψη αποφάσεων που εμφανίζει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς «χηρεύει» και η θέση του προέδρου, έδωσε εντολή στο υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβει δράση και να ετοιμάσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μέσω της πώλησης μετοχών.
Ενα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού λάβει, βέβαια, πρώτα την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.
Ηδη, στο υπουργείο Ναυτιλίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε ίσως και σήμερα το χρονοδιάγραμμα να είναι έτοιμο.
Ο κύβος για την πώληση μετοχών ερρίφθη και, όπως τονίζουν από το υπουργείο Ναυτιλίας, άλλες απόψεις -εννοώντας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη για παραχώρηση αντί πώληση μετοχών- είναι μεν σεβαστές, ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι, απέναντι στο «πακέτο» της Cosco (φιλικός διακανονισμός), η κυβέρνηση «αντιπρότεινε» το δικό της «πακέτο», που προβλέπει να τρέχει παράλληλα με τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ-Cosco η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον των Κινέζων για το όλο εγχείρημα.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη ΣΕΠ, έχει να κάνει με την επέκταση του τρίτου προβλήτα στο δυτικό τμήμα του λιμανιού, συνολικής επένδυσης 224 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κινεζικής ηγεσίας.
H Cosco έχει προτείνει να κατασκευάσει τον προβλήτα ΙΙΙ έναντι 224 εκατ. ευρώ. Επίσης, να μεταφέρει με δικά της έξοδα τον προβλήτα πετρελαιοειδών, που είναι υποχρέωση του ΟΛΠ, αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ, να δώσει τη διαχείριση στον Οργανισμό και να αποπληρωθεί με πολύ μικρό επιτόκιο, καθώς και να αναπτύξει μαρίνα και αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή.
Ως αντάλλαγμα ζητεί να ανασταλεί η καταβολή του εγγυημένου ανταλλάγματος, μέχρι να επιστρέψει το ΑΕΠ της χώρας στα επίπεδα προ κρίσης, κάτι που υπολογίζεται για το 2025.
Η ολοκλήρωση και της νέας επένδυσης, όπως είχε αποκαλύψει η «Ν», θα επιτρέψει στη ΣΕΠ να αυξήσει τις κινήσεις της μέχρι και 1,9 εκατ. teu ετησίως, ανεβάζοντας τη συνολική ικανότητα διακίνησης του λιμανιού του Πειραιά στα 6 με 6,5 εκατ. teu ετησίως.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί αρχικά η Cosco, οι δύο προβλήτες θα είχαν συνολική ικανότητα διακίνησης 3,6 εκατ. teu ετησίως.
Σύμφωνα με τη ΣΕΠ, η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα το έσοδο του ΟΛΠ να υπερβεί το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα, αλλά και να δημιουργηθούν σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία σε επίπεδο συνδυασμένων μεταφορών, απασχόλησης επενδύσεων παγίων, φορολογικών εσόδων και αύξησης της απασχόλησης συνδεόμενων επαγγελμάτων.
Η νέα αυτή επένδυση, τονίζει η θυγατρική της Cosco, θα δημιουργήσει και 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ, μετά το πρώτο έτος λειτουργίας, ο ΟΛΠ, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, θα εισπράττει ετησίως ποσά που θα κυμαίνονται από 21% μέχρι 25% του τζίρου της ΣΕΠ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά έβαλε τον ΟΛΠ στο σύνολό του μέσα στα 50 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου στη διακίνηση containers, καθώς, το 2012, βρέθηκε στην 46η θέση, από την 77η που ήταν το 2011.
Επίσης, η ΣΕΠ υπογραμμίζει ότι, από τη στρατηγική προσέλκυσης μεγάλων πελατών στον Πειραιά, θα έχει μερίδιο και ο προβλήτας Ι (που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ), μέσω του οποίου θα αυξήσει τα έσοδά της.
Παράλληλα οι Κινέζοι εμφανίζονται να ενδιαφέρονται και για το σύνολο των μετοχών του ΟΛΠ, καθώς, όπως ενημέρωσαν τον Ελληνα πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στη Ζώνη του Περάματος, στην ανάπτυξη logistic center, στην κρουαζιέρα και στο Car Terminal.
Στο μεταξύ η Cosco Holdings, η βασική εταιρεία του Cosco Group στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2013 σημαντική μείωση ζημιών στα 161,7 εκατ. δολ. (990 εκατ. RMB), έναντι ζημιών 795,5 εκατ. δολ. (4,87 δισ. RMB) την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω πώλησης στοιχείων ενεργητικού. [SID:]
ΟΛΘ: Πτώση τζίρου και κερδών
Μείωση τζίρου κατά 8,85%, με διαμόρφωσή του στα 24,833 εκατ. ευρώ, έναντι 27,243 εκατ. και μείωση κατά 7,60% στην προ φόρων κερδοφορία του (κέρδη προ φόρων 11,739 εκατ. ευρώ, έναντι 12,705 εκατ.) κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2013 ο ΟΛΘ.
Η μείωση τζίρου αποδίδεται κυρίως στη μείωση της διακίνησης κατά 20,55% στο χύδην φορτίο, που είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις του Συμβατικού Λιμένα να μειωθούν κατά 18,77%.
Η διακίνηση κοντέινερ σε TEUS παρουσίασε μείωση 2,36%, ενώ οι πωλήσεις του Σ.ΕΜΠΟ. παρουσίασαν οριακή μείωση 0,06%.
Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. επισημαίνει ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αντοχή, τόσο στην παρατεινόμενη κρίση και στην πολύχρονη ύφεση, που πλήττουν την Ελλάδα, όσο και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα γειτονικά βαλκανικά κράτη, που εξυπηρετούνται από τα κρηπιδώματά του.

Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ....

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ....

 

Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου ...
Ακίνητης Περιουσίας  (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες έληγαν στις 30/8, δηλαδή σήμερα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.
Η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε η πρώτη δόση σήμερα, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.


View article...

FW: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ''ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ'' ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:00 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ''ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ'' ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι μια μικρής διάρκειας επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου στα 130 δολάρια ανά βαρέλι...

Η Societe Generale προειδοποίησε ότι άν η κρίση επηρεάσει και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου τότε οι τιμές μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 150 δολάρια το βαρέλι.
Λόγω της κρίσης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα έξι μηνών, με την τιμή του βαρελιού να έχει αυξηθεί κατά 8 δολάρια.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επαφή με ειδικούς σε θέματα ενέργειας προκειμένου να συζητήσουν τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να πάρει μια απόφαση για το εάν θα προβεί σε μια στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πηγές προσκείμενες στο θέμα.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται σύντομα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πετρελαίου, σε μια προσπάθειά να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


View article...